Psicologia de l'adult

Psicologia de l'adult

Durant l’etapa adulta poden presentar-se dificultats que requereixen atenció i/o intervenció.

Les relacions personals, la família, la feina, els estudis, l’economia… són àmbits de la vida que exigeixen una adaptació als canvis que comporten. Per aquest motiu poden aparèixer sobrecàrregues emocionals i físiques que poden desenvocar en diferents estats anímics i tensionals: depressió, ansietat, apatia, desmotivació, agressivitat i també molèsties corporals.

Des d’aquests estats es pot tenir la sensació de vulnerabilitat, on  la situació ens supera i ens és difícil enfrontar-la. Pot ser fàcil, doncs,  caure en una sensació d’incapacitat i desorientació que ens impedeix trobar un sentit a la vida.

Aquest espai terapèutic acull aquestes dificultats oferint un acompanyament personalitzat al pacient i  aportant llum a la problemàtica sense judicis ni estigmes. Simplement mostrant-li i recordant-li els recursos que té per poder transformar els obstacles en reptes personals des de la llibertat i la consciència.
El procés de la psicoteràpia comença en una primera entrevista per explorar la problemàtica i donar una primera planificació del tractament. A partir d’aquí s’acorda la freqüència de les sessions en funció de cada individu i de les necessitats del moment, tenint,  com a punt de partida, millorar la qualitat de vida.