Trastorns alimentaris: anorèxia, bulímia, ingesta compulsiva

Trastorns alimentaris: anorèxia, bulímia, ingesta compulsiva

Els trastorns alimentaris són malalties en les quals principalment preval una alteració o distorsió de l'imatge corporal, un gran temor a pujar de pes i l'adquisició d'una sèrie de valors a través d'una imatge corporal. Els trastorns alimentaris es poden classificar en els següents:

Síndrome per ingesta compulsiva
Aquest síndrome té lloc quan es produeix una sobre ingesta compulsiva d'aliments.Després d'aquest atac de golafraria apareix una fase de restricció alimentària en la qual baixa l'energia vital i se sent la necessitat imperiosa de menjar.Una vegada que s'inicia una altra sobre ingesta, disminueix l'ansietat, l'estat d'ànim millora, l'individu reconeix que el patró aliamentari no és correcte i se sent culpable per la falta de control, així i tot la persona amb aquest trastorn continua amb aquest comportament tot i sabent que malmet el seu cos i la seva salut.

Bulímia
La persona amb bulímia experimenta atacs de voracitat que vindran seguits per dejunis o vòmits per contrarestar la ingesta excessiva, ús o abús de laxants per facilitar l'evacuació, preocupació excessiva per la imatge corporal i sentiments de depressió, ansietat i culpabilitat per no tenir autocontrol. Els factors principals que van a mantenir aquest problema són l'ansietat, la falta d'autoestima i l'alteració de la imatge corporal.

Anorèxia nerviosa
L'anorèxia nerviosa es caracteritza per una pèrdua de pes elevada (més del 15%) a causa del seguiment de dietes extremadament restrictives i a l'ocupació de conductes purgatives (vòmits, exercici físic a l'excés). Aquestes persones presenten una alteració de la seva imatge corporal sobreestimant la grandària de qualsevol part del seu cos. Les característiques psicològiques i socials inclouen por intensa a menjar en presència d'uns altres, dietes baixes en hidrats de carboni i grasses, preocupació per l'aliment i abús de laxants.